iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството отново раздаде допълнителни пари

Правителството отново раздаде допълнителни пари 12_1419329007

Правителството отново раздаде поредната щедра порция извънредни субсидии на обща стойност 67.5 млн. лв. на последното си заседание за тази година.

Допълнителните разходи са извършени от министерства, които редовно не успяват да се вместят в бюджетите си. Извънредни жестове има и към големи общини, включително и за столичния район Банкя. Парите са извън отпуснатите с актуализацията на бюджет 2014.

Най-крупната извънредна субсидия по традиция отива към вътрешното министерство, което ще получи 30 млн. лв., за да плати натрупани текущи разходи и полагащи се обезщетения на служители. Повече детайли по темата няма. Това не е първият случай, в който МВР получава извънредна субсидия за обезщетения. През април ведомството вече получи други 28 млн. лв. за изплащане на обезщетения. При актуализацията за МВР бяха допуснати най-високите извънредни разходи - до 125.7 млн. лв.

Извънредни пари получава и друг редовен длъжник - военното министерство. Силовото ведомство ще получи допълнителни 10 млн. лв., за да плаща дългове на ВМА, ще се покриват и разходи за издръжка. Медицинският факултет на Софийския университет, който в началото на годината получи извънредни 18 млн. лв. за обновяване на учебно-клиничната база, сега ще разполага с нова извънредна субсидия от 3 млн. лв. за доставка на лабораторно оборудване.

В списъка с получатели на допълнителни субсидии има и други повторения. Община Пловдив, която взе от служебния кабинет 5.63 млн. лв. за довършване на спортния комплект в жк "Тракия", сега се нуждае от нови 1.36 млн. лв. за окончателното му довършване. Столична община, която бе подпомогната от служебното правителство с 8 млн. лв. за изграждане на метрото от "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника", сега взема 1.13 млн. лв. за реконструкция на пешеходни алеи и тротоари в Банкя. За реконструкция на конгресната зала във Варна се отпускат 9.8 млн. лв., 591 хил. лв. за поддръжка на пътища ще получи Велико Търново. Правителството раздаде 20 млн. лв. извънредни разходи и на предходното си заседание. На фона на подобни харчове финансовото министерство засега отказва да дава предварителна информация за изпълнението на бюджета.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.