iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пощите продават книги и учебници

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пощите пускат в продажба книги и учебници. Днес,  15 юли 2011 г. в 13.30 ч,.в пощенската станция в Перник (пл.Кракра 1), главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД - Деян Дънешки ще обяви инициативата „ДА ВЪРНЕМ КНИГИТЕ ПРИ ХОРАТА”. Целта е да се поощри четенето на книги, като се улесни достъпа на хората до тях - особено в малките населени места.

Това съобши шефа на Пощата в Перник Петър Трендафилов. Вчера той   се срещна в Перник с кандидат президентската двойка Меглена Кунева - Любомир Христов. Кратка им случайна среща на входа на хотел "Струма" стана повод да разменят реплики по изеята за приватизацията на държавната компания „Български пощи” ЕАД, разисквана напоследък по предложение на депутат от ГЕРБ. Според Петър Трендафилов дейността на пощите трябва да остане държавна, за да не се стигне до монополизиране на дейността и да има конкуренция на пазара на пощенски услуги. Кандидатът за вицепрезидент икономистът Любомир Христов изрази мнение, че няма нищо фатално в това част от дейността на пощите да бъде раздържавена и да има партньорства с частни компании.

 Пример за това е намерението в пощите да се продават книги и учебници. Като начало в  250 пощенски станции в цялата страна, с партньорството на консорциум „Световете”, ще се предлагат книги и Каталог на издадените български книги. Предстои зареждане на пощенските станции и с учебници, учебни помагала и книги за ученика.

След обявяването на инициативата, украинските писатели Иван Драч и Петро Засенко, както и български творци, чиито книги са представени, ще раздават автографи.

 За присъстващите ще има скромен коктейл.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.