iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Петролът може да падне още

Петролът може да падне още 02_1424522605

Бившият финансов министър на Русия Алексей Кудрин допуска краткосрочно падане на цените на петрола до 20 долара за барел. Той е и ръководител на комитета за граждански инициативи. Това предаде РИА Новости.

На пресконференция в Махачкала той посочи, че това мнение за рязко снижаване на цените за кратък период се споделя от много анализатори. Според него сегашното връщане на цените на около 60 долара за барел не гарантира по-нататъшно повишаване.

Кудрин посочи, че като цяло за тази година трябва да се очакват цени на петрола от 60 до 80 долара за барел. Едва след две-три години на волатилност на цените нагоре-надолу ще се оформи една по-дългосрочна цена, на която всички ще са готови да потребяват, смята той.

Министерството на финансите на РФ оценява загубите на страната от падането на цените на петрола от 100 на 50 долара за барел на 180 милиарда долара.

И Moody’s свали кредитния рейтинг на Русия

Международната рейтингова агенция Мудис (Moody's) понижи суверенния кредитен рейтинг на Русия от Ваа3 на Ва1 с негативна перспектива, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на рейтинговата агенция.

Мудис е втората международна агенция, която понижава рейтинга на Руската федерация до спекулативна категория. На 26 януари Стандард енд Пуърс (Standard & Poor's ) също взе решение за понижаване на кредитния рейтинг на Русия в чуждестранна валута от ВВВ- до ВВ+.

Руският финансов министър Антон Силуанов нарече решението на Мудис "извънредно негативно" и изрази мнение, че зад него стоят фактори от политическо естество.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.