iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките социалисти защитиха работниците в "Стомана"

Пернишките социалисти защитиха работниците в "Стомана" 04_1461128053

На проведената преди дни конференция на общинската структура на БСП, социалистите излязоха с позиция относно съкращенията в пернишката "Стомана", като позицията публикуваме без редакторска намеса. В нея се казва:

"Ние, пернишките социалисти, заявяваме категорично своята позиция срещу грубото погазване на трудовото законодателство в Република България от страна на ръководството на „Стомана Индъстри”АД, гр. Перник. Считаме, че начинът по който се освобождават работници и новата организация на трудовия процес в предприятието освен, че има негативен социален ефект е и предпоставка и заплаха за здравето и живота на работещите.

Като лява и социална партия от създаването си БСП е неразривно свързана с отвоюването на справедливи условия на труд и достойното му заплащане. Ето защо, за нас социалистите няма нищо по- естествено от това, да изразим подкрепата си към справедливите искания на работещите в „Стомана Индъстри” хора. Те са гневни от случващото се. Натрупаното през последните години неудовлетворение от несправедливите възнаграждения, които получават за своя тежък труд, непрекъснато увеличаване на производството и намаляване на персонала, подсилено от масови уволнения и въвеждането на непоносим режим на работа доведе до ескалиране на социално напрежение сред тях.

Българската социалистическа партия е социална партия. Нашата основна цел винаги е била да защитаваме интересите на хората на труда. Като изразяваме своята подкрепа за справедливите искания на работещите в „Стомана Индъстри”, категорично настояваме държавата, чрез своите регуларни механизми, да се противопостави на нарушаването на трудовото законодателство. Призоваваме компетентните институции да свършат своята работа и да защитят правата на работниците.Общинската конференция на БСП- Перник заявява- пернишките металурзи не са роби!".

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.