iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пчеларите ще могат да подават документи за финансова помощ до 22 юни

Пчеларите ще могат да подават документи за финансова помощ до  22 юни 06_1434610178

Пчеларите от областите Перник, София и София град ще могат до 22 юни могат да подават документи по мерки от пчеларската програма, като пчеларите, които подават документи за плащане, трябва да са изпълнили инвестициите си по мерки Б- „Борба срещу вароатозата", В-„Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед" и Г- „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз" от Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016.

Финансовата помощ по пчеларската програма се изплаща до 45 дни от приемането на заявленията. Условие за получаването й е кандидатите да са изпълнили стриктно инвестициите, за които имат сключен договор с ДФ"Земеделие".

Пчелари, които не са изпълнили изцяло инвестициите си по Националната програма, ще бъдат лишени от възможността да кандидатстват за същия вид инвестиции през следващия прием на програмата. Изключение правят само пчеларите, които не са изпълнили инвестициите си, поради настъпили форсмажорни обстоятелства. Образци на документите за плащане са публикувани и на официалния сайт на ДФ „Земеделие".

Крайният срок за всички плащания към пчеларите за прием 2015 г. е 15 октомври 2015 г.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.