iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отново ще обсъждат строежа на сграда на мястото на стария бар "Звезделина"

Отново ще обсъждат строежа на сграда на мястото на стария бар "Звезделина" 09_1441802659

Предложението на бизнесмените Георги Милев и Румен Цинцов да построят 15-етажна сграда в центъра на мястото на стария бар „Звезделина” отново ще се гледа на утрешната извънредна сесия на Общинския съвет в Перник, като сградата е предвидена за поща, административна част и обществено хранене.

Припомняме, че на сесия през месец юли, докладната записка бе оттеглена от кмета Иван Иванов. Тогава в залата се появиха трима собственици на кафето и бирарията на “Звезделина”, с които нито от общината, нито инвеститорите бяха разговаряли. Румяна Живкова, Стефан Ангелов и Юлияна Тодорова бяха разбрали от медиите, че тяхната собственост ще се събори и на нейно място ще се издигне новата 15-етажна сграда, без никой да ги пита. Тримата имат документи, че имат право на строеж от 1995-та година върху 110 кв.м.

Сега вероятно пак от медиите ще научат, че са изтървали всички срокове да обжалват направена преди време промяна в Подробния устройствен план, свързана с този терен. С една дума, пак са прецакани.

„Не съм оптимист, че скоро в Перник ще бъде построена тази сграда. Това предложение е направено още през 2008г. по времето на кмета Антоанета Георгиева, лека й пръст. Чак сега след 7 години се внася за разглеждане в Общинския съвет. Това са огромни средства за построяването на такава сграда, тъй като за отстъпеното право на строеж инвеститорите трябва да платят на общината 900 хил.лв.”- коментира председателят на Общинския съвет Милан Миланов. По думите му този път с направените корекции в предложението, кметът защитава повече интересите на общината, отколкото в първото си предложение.

Ако ОбС даде съгласие за построяването на сградата, която по мнение на архитекти ще кореспондира с другите две най-високи сгради в центъра- Синдикалния дом и Общината, то това ще бъде само първата крачка. Пет години ще отнеме само цялостното проектиране на сградата.

Вероятно ще се стигне и до съдебно оспорване от страна на собствениците на терена, ако по някакъв начин не се реши въпроса с тяхното обезщетение.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.