iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отново на конкурс за 6 места в Инспекцията по труда в Перник

Отново на конкурс за 6 места в Инспекцията по труда в Перник 03_1362942219

Три месеца институцията работи само с шеф и един старши инспектор. На директорското място бе назначен Антон Михайлов, който обаче за момента ръководи само Тинка Стоянова. За длъжността "главен инспектор" на кандидатите са 57 души. Конкурсът е насрочен за 12 март. Издържалите ще трябва да преминат и през интервю, за да се прецени, кои ще заемат 5-те щатни бройки в инспекцията в Перник.
Конкурсът за главни инспектори бе прекратяван два пъти по различни причини. Първият път заради техническа греша, а вторият – заради липсата на служебни характеристики, поясниха от Главната дирекция на институцията.Според някои от кандидатите обаче става въпрос за политически натиск и опит да бъдат нагласени определени хора на тези места. Затова имало подадени и жалби.
За все още незаетото място на инспектор пък ще се борят 51 души. Конкурсът е насрочен за 19 март.Инспекцията по труда в Перник бе закрита в края на миналата година и на улицата останаха всичките 9 служители. Това се случи след като шефът на институцията Пламен Коритаров бе спипан с подкуп от 2000 лв. След това Инспекцията по труда бе открита отново, но щатовете са 8. 
Източник: Mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.