iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват секретариат на Дунавската стратегия в Русе

Откриват секретариат на Дунавската стратегия в Русе 09_1442996365

До месец в Русе ще се открие съвместен технически секретариат на България и Румъния по Дунавската стратегия. Това съобщи в крайдунавския град министърът на туризма Николина Ангелкова.

Двете страни, които са съкоординатори по приоритетна ос 3 "Туризъм, култура и връзка между хората", ще изпратят съвместното си предложение до Европейската комисия.

Съгласно подписаното споразумение до идния май в Шанхай ще заработи общ офис и туристически-информационен център на двете страни. Асоциацията на румънските туроператори и хотелиери са привествали идеята за кръгла маса в България с представители на министерства и туристическия бизнес за развитие на целеви пазари.

Министър Ангелкова ще предложи на колегата си Ивайло Московски да обсъдят "всякакви възможни мерки, включително и по-облекчен режим за жителите на пограничните райони", които да улеснят посещението им в съседни градове по двата бряга на Дунава.
До края на т.г. министър Ангелкова ще посети Индия. Преговаря се от идния януари да се направят още 5 допълнителни 5 филма в България за индийски туристи. "Досегашните копродукции са на първо място по гледаемост, имаме информация, че изключително много индийци искат да посетят страната", уточни Николина Ангелкова.

Министърът на туризма смята, че с последните два месеца има шансове да се навакса отливът на руски туристи от Черноморието. "Потвърждава се прогнозираният спад от 15%, а при зимния туризъм за първите 7 месеца той е 2%", обясни Ангелкова. Предстоят финални разговори с Руската национална агенция по туризъм за следващия летен сезон.
Николина Ангелкова преряза лентите на обновените центрове на селата Николово и Тръстеник по ОП "Развитие на селските райони". Тя откри нов фонтан в село Острица, нова детска площадка в село Пиперково и кът за отдих в село Караманово.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.