iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От днес можем да плащаме данъците си

От днес можем да плащаме данъците си 01_1451918480

От днес започва данъчната кампания, като доходите на физическите лица се облагат с 10-процентна ставка. Данъкът за едноличните търговци е 15 на сто.

Тази година срокът за подаване на данъчни декларации е 2 май. Задължение за подаване на декларация имат всички, които имат доходи, подлежащи на облагане с данък върху доходите на физическите лица. Изключение правят хората, които имат доход само от трудов договор и не искат да използват определено данъчно облекчение.

Родителите с деца могат да намалят годишната си данъчна основа с 200 лева при едно дете, с 400 лева при две деца и с 600 лева при три и повече деца. Заявка за това може да бъде направена с годишната данъчна декларация. Част от хората вече са заявили това свое желание пред работодателите си.

За първите три тримесечия данъкът е авансово удържан от платеца, а за четвъртото - по желание на всеки. Или ще трябва да го плати в рамките на данъчната кампания, или е подал декларация пред платеца на дохода и данъкът му е авансово удържан.
До края на март, ако подадем декларация по електронен път, може да използваме 5 % отстъпка от данъка за довнасяне. Това право съществува, само ако нямаме стари задължения към хазната.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.