iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Октопода пуска пипала към Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Соченият от МВР и прокуратурата за лидер на престъпната група "Октопод" Алексей Петров  идва в Перник утре,  18 май (сряда). Визитата му е в качеството на  изпълнителен директор  на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), макар в официалната регистрация на работодателската организация да не фигурира като такъв.  

Срещата ще бъде  в мотел- ресторант РИС, гр. Перник, кв. Радина чешма (на 3 км от центъра на Перник по посока Брезник).  Та се организира от Седефчо Варадинов, председател на Регионална организация  на ССИ в област Перник, който е собственик на мотела.  

За 10.30 часа е насрочена пресконференция, на която са поканени представители на местните медии. В нея ще участват и   д-р Теодор Дечев - и.д. председател на ССИ и д-р Аднан Лидиянов - председател на Комисията по данъчна и бюджетна политика.

По предварителна информация  на  пресконференцията ще се обсъждат проблеми на малкия и среден бизнес.

За среща с ръководството на ССИ в Перник са поканени членове на организацията и предприемачи от от региона. Председател на регионалната организация на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта в Перник е шефката та ТК „Бус Перник” Магдалена Милтенова, която също е поканена за срещата.

Днес Алексей Петров  се яви в Националната следствена служба /НСлС/, за да му бъдат предявени материалите по делото срещу него. Томовете по делото "Октопод" срещу Алексей Петров, чието предявяване започна, са 175. Защитата на Алексей Петров и самият той имат време до 28 май да се запознаят с тях, като срокът е условен и той може да бъде удължен.

По този повод Алексей Петров  заяви, че нищо друго освен бъдещата му политическа кариера  не е причината, той да дойде в следствието. Според Петров и специализираният съд е създаден само и единствено заради него.

Наскоро той направи изявление, че държавата оказва натиск върху бизнеса, за да финансира рейтинга на Бойко Борисов.  По думите му номинацията на Бойко Борисов за президент е началото на края.

Алексей Петров беше задържан през февруари 2010 г. по време на операция "Октопод" и окончателно освободен срещу подписка почти година след това.

 Мария Христова

снимка:Булфото

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.