iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Охраната на границата ни ще струва над 2 млн. лв. за 6 месеца

Охраната на границата ни ще струва над 2 млн. лв. за  6 месеца 04_1430201007

Охраната на държавната граница на страната ще струва над 2 млн. лв. през следващите 6 месеца, като това е според изчисленията на военното министерство. В операцията ще бъдат ангажирани 83 военнослужещи и 34 машини.

Точната сума, която ще трябва за първата половин година, е 2 128 000 лв. Това съобщи зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев.

По думите му до този момент Българската армия е похарчила приблизително 180 000 лв. от своя бюджет, предимно от парите на Сухопътните войски. Те са отишли за нови батерии, акумулатори, гуми и необходимите консумативи, за да може техниката да бъде в помощ на граничарите.

Министърът на транспорта Ивайло Московски пък обяви старта на изненадваща акция срещу незаконното превозване на пътници през границата. Тя започна на митница Свиленград изневиделица в 4.00 ч. сутринта в понеделник и ще продължи до второ нареждане на различни пунктове.

Само за първите няколко часа вече бяха съставени 15 акта. „Зачестиха доста произшествията с нерегламентиран превоз – това е основната причина да се задействаме“, обясни Московски.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

20-Април-2016

21-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.