iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Областна администрация Перник ще назначава безработни

Областна администрация Перник ще назначава безработни 06_1434087354

Областна администрация Перник получава пари по проект „Подкрепа за заетост”, като в рамките на 4 месеца администрацията ще разполага с 58 безработни лица, които ще бъдат включени в дейности, свързани с превенция и защита от бедствия, предизвиквани от обилни валежи.

Работните места са разпределени по общини, в зависимост от обектите, идентифицирани като рискови. Поречията на реките, които ще бъдат обект на почистване ще бъдат заснети преди и след работните дейности. За ръководител на проекта е определен Валентин Димитров – заместник областен управител.

По проект „Подкрепа за заетост” достъп да финансиране получават и работодатели от реалния сектор. За област Перник ще бъдат финансирани 87 работни места, необходими на бизнеса.

Решението беше взето на последното заседание на Комисията по заетост, председателствана от областния управител Ирена Соколова.

На заседанието в Областна администрация Перник, присъстваха още заместник областният управител Валентин Димитров, директорът на Дирекция „Бюро по труда” Росен Симеонов, заместник-кметове на общините от област Перник, представители на териториални структури, СРС „Подкрепа” и КНСБ.

„Необходимо е да работим съвместно, за да постигнем максимално добри резултати. Провели сме разговори с кметовете на общините, на териториите, на които има проблемни участъци. Те поеха ангажимент да съдействат на областната администрация, за организирането на работния процес на назначените лица, за осигуряване на инструменти и предпазни средства”, каза Соколова.

Кандидатурата на администрацията стана възможна след решение на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, с което е увеличен бюджета на проекта „Подкрепа за заетост”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

11-Септември-2016

11-Септември-2015

10-Септември-2015

11-Септември-2014

10-Септември-2014

11-Септември-2013

10-Септември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com