iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма табели за автомобилите в София и Хасково

Няма табели за автомобилите в София и Хасково 01_1452674856

Пътната полиция в София и Хасково остана без регистрационни табели заради технически проблем на фирмата, която ги произвежда. Заради повредата и двете дирекции спряха регистрациите, като засега спирането е само за два дни. Очаква се в четвъртък кризата да приключи. Това обаче вероятно ще доведе до струпване на много хора. Телевизионен репортаж показа, че шофьорите се оплакват, че повече от месец не могат да си регистрират колите заради опашките и плащат за платен паркинг.

Пред "Сега" шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев обясни, че фирмата изпълнител очаква доставка на резервни части от Германия и е дала обещание, че от утре ще заработи на три смени, за да може да произведе достатъчно. И от София, и от Хасково заявиха, че са поръчали достатъчно количество регистрационни табели. От МВР заявиха, че на други места няма проблем с табелите. Според bTV обаче по-сериозен проблем се очаква следващата седмица, когато било вероятно в няколко отдела на КАТ в страната регистрацията да спре заради изчерпан брой табели.

До проблемите с табелите се стигна след няколко поредни обжалвания на поръчката за табели, с която МВР искаше да купи централизирано нужните количества. Затова през последните месеци криза се появи в повечето големи градове в страната, но след това поетапно снабдяването с номера беше възстановено.

Наскоро вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни, че сега всяка дирекция сама поръчва нужните й количества. "За да осигурим нормалното протичане на регистрациите, организираме децентрализация на доставките, като всяка областна дирекция, спрямо нуждите си започва процедура за доставка на регистрационни табели", каза тя.

Проверка на "Сега" показа, че такива процедури вече са обявени на много места. Те обаче се правят чрез публични покани, т.е. търгове реално не се провеждат, а дирекциите канят фирми, които да произведат табелите. Законът за обществените поръчки дава такава възможност, когато администрацията има спешна нужда от доставка.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.