iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият гръцки завод ще открие 250 работни места в Перник

Новият гръцки завод ще открие 250 работни места в Перник 09_1474466076

Новият завод за корабно оборудване (фендери) „Оушънфендърс“ ЕООД, който е собственост на Гръцката компания Lalizas, ще заработи в Перник до края на тази година, съобщава БНТ. Дружеството, което се помещава на мястото на стария предачен цех в града, търси да наеме общо 250 души.Според информацията в момента текат експериментални тестове на машините. Дейностите се наблюдават от чужди супервайзери, които ще обучават новите служители. Според Мирослав Тодоров, директор на завода, продукцията е специализирана и има осигурени пазари. Той обяснява още, че заводът ще произвежда и други части за корабната индустрия като спасителни палатки и жилетки.

„Вярваме, че тук ще намерим подходящите хора за нашите нужди. Знаете, Перник има традиции в областта на металургията, машиностроенето, има много добре подготвени технически кадри и ние разчитаме, че ще може да разчитаме на тях за нашите бъдещи планове“, заяви Мирослав Тодоров.

Интересът към новите работни места вече е голям. Търсят се работници със средно образование, добра трудова дисциплина и желание да работят на смени. Заплащането се очаква да е над средното за Перник. От Бюрото по труда в миньорския град приветстват появата на инвеститора, като в това виждат шанс местните да останат и да изкарват прехраната си в града, а не ежедневно да пътуват до София.„До момента сме насочили около 20-тина, които отговарят на изискванията, които те са посочили“, подчерта Росен Симеонов, директор на Бюро по труда – Перник.

До момента инвеститорът е вложил над 5 млн. лв. в икономиката на Перник. При успешно развитие на дейността той ще осигури работа и на подизпълнители, които ще се занимават с логистика, кетъринг и транспортни услуги.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.