iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Номинираха българско архитектурно бюро за награда

Номинираха българско архитектурно бюро за награда 01_1422284749

Номинирано за изключително престижната награда за съвременна архитектура на Европейския съюз "Мийс ван дер Рое" за 2015 година е архитектурно бюро „Янко Апостолов Архитекти”. То е номинирано за Етап 1 на обект „Национален музеен комплекс” в София, известен и като кв.”500”, съобщиха от министерството на културата.

Българският Лувър, реализиран по проект на „Янко Апостолов Архитекти” и финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, е номиниран в категорията за сгради с културна функция.

Наградата е учредена през 1987 г. в партньорство между Европейския парламент, Европейската комисия и Фондация "Мийс ван дер Рое", като конкурсът за съвременна архитектура се провежда на всеки две години.

В състезанието могат да участват проекти, реализирани в Европа в рамките на 2-годишен период преди поредното връчване на престижната награда. В конкурса за съвременна архитектура имат възможност да участват представители на всички европейски страни. За 2015 г. броят на селектираните проекти за престижната награда за съвременна архитектура на Европейския съюз "Мийс ван дер Рое" е 420.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.