iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-евтината нощувка със закуска на морето е 15 лв. до 22 юни

Най-евтината нощувка със закуска на морето е 15 лв. до 22 юни 04_1430221278

Хотелите край морето се надпреварват за туристи, като те предлагат примамливи оферти за времето от 20 април до 22 юни, когато започва истинския летен туристически сезон.

Най-ниската оферта е 14,99 лв за нощувка със закуска и 19,99 лв. за нощувка със закуска и вечеря. Тя се предлага от 3-звездният хотел „Златен Рог“ в курорта „Златни пясъци“ и засега е първенец в наддаването. Следва го 3-звездният хотел „Детелина“ с оферта от 16 лв., включваща нощувка и закуска. Промоционалното предложение

важи за ранни записвания

само до 15 май. Нощувка със закуска само за 18 лв. от 1 до 25 юни пък предлага 2-звездният хотел „Малина“ в комплекса. 4-звезден лукс за 22 лв. със спа, външен и вътрешен басейн е предложението на хотел „Шипка“, което важи за периода от 11 до 31 май, а в периода от 1 до 16 юни цената става 26 лв. Майската оферта „Пролет за двама в Златни пясъци“ на хотела пък е за 1 нощувка на базата на All Inclusive, плюс ползване на SPA, за 69 лв. All inclusive или нощувка, закуска и вечеря на цени от 25 лв. има и 4-звездният Паркхотел Golden Beach на Златните, но при ранни записвания

на принципа „купете сега, ползвайте от 3 май до 10 юни”

С предложение за „Море през юни в Златни Пясъци“ с нощувка, закуска, вечеря, плюс безплатен басейн само за 27 лв. кани гости и 3-звездният хотел „Перуника“, който има и допълнителна екстра - безплатна нощувка на дете до 12 години. 5-звезден лукс на самия морски бряг предлага за 56 лева на ден хотел „Адмирал“. В цената е включена закуска и вечеря, безплатно ползване на вътрешен и външен басейн, шезлонги и чадъри на басейна, джакузи, сейф в стаята, безплатен вход за дискотека Privilege Club.

Майска уикенд оферта с All Inclusive Ultra+ за 54 лв. на ден има и „Хотел и спа Азалия“ в курорта Св. св. Константин и Елена. Наред с примамливите предложения, не липсват и оферти на отделни баровски хотели, където се предлагат цени от 390 до 600 лева на ден при Ultra All Inclusive.

Асоциация атакува експертите, защото били ботаници

Инвеститорът на къмпинг „Юг”, който започна да строи дървени бунгала в имота си ще трябва да премахне излетия бетон, след като стана ясно, че там са открити пясъчни дюни. Новината съобщи вчера в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Така инвестиционния фонд “Фаворит” ще трябва да прекрати инвестицията в къмпинга.

“Установено е наличие на сиви дюни в зоната на къмпинг „Юг”, където е стартирало строителството. Строежът е спрян. Ще бъде изпратена препоръка към кмета на община Царево за премахването на бетона”, каза екоминистърът. Василева уточни, че по-късно ще бъдат оповестени пълните резултати от проверката, както и докладът на експертите от сформираната междуведомствена комисия. На практика това означава, че фирмата-инвеститор не може да реализира планираното строителство, нито може

да използва имота си по предназначение

Новината, че на къмпинг Юг са открити дюни попари като с вряла вода шефовете на ИФ “Фаворит”, които до вчера бяха категорични, че всичко им е законно.

“Нека компетентните органи да обяснят как така тези дюни до вчера ги нямаше в нито една кадастрална карта и от РИОСВ Бургас дори обявиха, че тук дюни няма, а сега изведнъж се оказа, че ги има. Това не е нещо, което може да се скрие. Ако наистина има дюни, значи ние сме били подведени и ще си търсим правата по съдебен ред”, коментираха от фирмата инвеститор.

От Национална асоциация „Българско Черноморие” пък обявиха конкурс за експертна оценка на дюните, която да бъде извършена от чужд научен институт. От сдружението изразиха съмнение в адекватната оценка на родните експерти, тъй като те били ботаници, а не специалисти по почвознание и геоморфология.

Инспекторатът към Министерството на околната среда и водите

проверява и дейността

на бургаската екоинспекция

по казуса със строителството в Синеморец, което се оказа в територията на Природен парк Странджа.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.