iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нараства онлайн пазаруването

Нараства онлайн пазаруването 03_1425970902

У нас през януари има 17.7% ръст на онлайн продажбите, както и поръчките по телефона и по пощата. Измерването е в сравнение със същия период на миналата година.

За разлика от предходния месец обаче те са спаднали с 15%, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Според изчисленията през януари оборотът в търговията на дребно спрямо декември 2014 г. е намалял с 0,1%. В сравнение с януари миналата година обаче е отчетено нарастване от 4,3 на сто, пише Econ.

Националната статистика отчита нарастване в оборота на търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали с 2,6% за разглеждания период, спрямо края на миналата година. Увеличение от 1,8 на сто има и при тази с текстил, облекло и обувки и с 0,6% - при продажбите на битова техника, мебели и стоки за бита.

Изчисленията на националната статистика отчита спад в търговията на дребно с компютърна техника - с 4,5%, с фармацевтични стоки – с 2,8% и с хранителни стоки, напитки и цигари – с 0,2%.

Заедно с това, за разлика от януари 2014 г., през същия месец на настоящата година има ръст от 7,5 на сто в оборота на търговията с битова техника и мебели. Нарастване има и при продажбите на текстил, облекло и обувки – със 7,5 на сто и тези на горива – със 7 на сто. От друга страна спад от 2,1 на сто има в търговията на дребно с компютърна техника.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.