iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НАП ще проверява търговците на открито

НАП ще проверява търговците на открито 04_1429606103

Със затоплянето на времето НАП и Столичният инспекторат започнаха проверки в търговските обекти в парковете, като основно те се проверяват за издаване на касови бележки и за нужните разрешителни за дейност на открито.

"Инспекторите ще спрат на всяко капанче и въртележка в зоните за отдих, където освен за издаването на касови бележки и билети ще се проверява и за спазване на осигурителното законодателство", съобщиха от НАП. Оттам посочват, че от укриване на печалбите от такъв тип обекти бюджетът губи годишно средно по 26.334 млн. лв. Именно неиздаването на касова бележка или въобще липсата на касов апарат са сред най-честите нарушения на търговците. През уикенда в София са проверени 47 обекта в Борисовата градина, парка "Заимов", Южния парк, Западния парк, парк "Св. Троица", парк "Св. св. Петър и Павел", градинката на Народния театър. Нарушителите са били 26, като основно те не са издавали касов бон. Отделно от това са хванати и три обекта, които въобще не са имали касов апарат.

Освен в парковете НАП проверява и бензиностанции, магазини за храни и цигари и козметични салони в София. Тук са били проверени 31 обекта по ул. "Витоша", ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска" и пазара Ситняково. Съставени са 20 акта за нарушения, като отново в 90% от случаите става дума за неиздаване на фискален бон.

АКЦИЯ

Столичният инспекторат също се впусна в проверки, като за изминалия уикенд е наложил 1320 глоби. Най-честите нарушения са свързани с разрешителните за извършване на дейност на открито. Глобата е в размер от 100 до 1000 лв.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.