iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Над 100 души в Перник се учиха на инвестиционна политика

Над 100 души в Перник се учиха на инвестиционна политика 10_1381903589

Проектът "Бизнес без граници" предвижда насърчаване на инвестициите в Перник и Ниш и на партньорството между бизнесмени от двете държави. Над 100 души преминаха обучение в сферата на привличането на инвестиции в Перник. Сред бенефициентите имаше бизнесмени, представители на местната власт, синдикати и неправителствени организации. Лектори буха Елена Кръстенова и Владимир Павлов от Агенцията за развитие на предприемачеството. Сред темите на тридневното обучение бяха факторите за насърчаване на инвестиции в област Перник, националната политика за насърчаване на инвестициите и териториалният маркетинг в област Перник.
По време на обученията бенефициентите не само се запознаха с възможностите и условията за инвестиции в региона, но и предложиха конкретни идеи за бизнес. Подобно обучение междувременно се провежда в сръбския град Ниш. Постъпилите предложения за бизнес от двете страни ще бъдат обсъдени от експерти на кръгла маса. Ще се определят няколко приоритетни проекта, за които със съвместните усилия на РБЦ за подпомагане на малки и средни предприятия в Перник, РБЦ в Ниш, Агенцията за развитие на предприемачеството и местната власт ще се търсят инвеститори.
Проектът Бизнес без граници се изпълнява от Регионалния бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия в Перник, Регионалния център за развитие на малки и средни предприятия и предприемачество в Ниш и Фондацията за развитие на предприемачеството в София. Проектът се съфинансира от ЕС чрез Програма за Трансгранично сътрудничество ИПП България – Сърбия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.