iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Можем да очакваме руснаци да дойдат на почивка у нас през лятото

Можем да очакваме руснаци да дойдат на почивка у нас през лятото 02_1456468971

“България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руските туристи през 2016 г.”, каза в Москва Олег Сафонов, който е ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия. Там българската министърка на туризма Николина Ангелкова представи страната ни като целогодишна дестинация. В парламента в Москва бяха също шефът на комисията по икономическа политика Петър Кънев и посланикБойко Коцев. Сред домакините е Иван Мелников, първи зам-.председател на Държавната дума.

Визитата на българската делегация, оказва се, е голям успех, казват дипломатически източници. Подобно изслушване на български министър не е имало повече от 27 г.

Олег Сафонов е заявил, че мерките на София за насърчаване на руските туристи дават все по-добри резултати. Той разказал за срещата си у нас преди около месец с премиера Бойко Борисов, който декларирал, че България е сигурна дестинация за руснаците. В Москва Ангелкова пък ги е призовала да открият България не само за лятна, но и за планинска и спа почивка.

Битката е кой да привлече 3,5 млн. руснаци, които след инцидентите с техни самолети в Египет и Турция търсят почивка, казват експерти. Конкуренти на България в момента са Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминикана и др.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.