iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да се намаляват данъци, ако се извади бизнеса на светло

Може да се намаляват данъци, ако се извади бизнеса на светло 06_1434622590

Отчетеният бюджетен излишък от 1,1 млрд. лв. към края на май е показател, че няма причина да се вдигат данъците. Дори се смята, че ако се извади повече бизнес на светло, може да намаляваме данъци.

Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов, който представи годишното издание на палатата "България в цифри". Доброто изпълнение на бюджета се дължи преди всичко на затегнатия контрол от страна на НАП, задържането на разходите и икономическия растеж, който се отбелязва от началото на годината, каза Симеонов. За първото тримесечие България отчита 2% ръст на БВП, като основен двигател за това е износът, който нараства с 12%.

Отчита се и повишение на промишленото производство, спад на безработицата и 56 000 повече заети в сравнение с първото тримесечие на 2014 г. "Ръстът на заетостта бе изненада за нас след увеличението на минималната работна заплата от 1 януари", призна Симеонов. Според него обаче е възможно наесен да има осезаем спад, след повторното вдигане на най-ниското месечно възнаграждение от 1 юли. В същото време от БТПП признават, че именно заради ниските разходи на труд в сравнение с останалите страни в ЕС, нашите предприятия успяват да увеличат износа си. Според БТПП туризмът също ще изиграе водеща роля за растежа на икономиката през тази година.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.