iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от Перник вече ще могат да кандидатстват по програма за заетост

Младежи от Перник вече ще могат да кандидатстват по програма за заетост 09_1443595883

От 28 септември 2015 г., Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта започват реализацията на Процедура – 2015 г. по Компонент 1 от Програма „Старт на кариерата”. В Дирекции бюрата по труда се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации.

Общо 1 059 работни места в публичната администрация са заявени по настоящата процедура на програмата. Висшисти до 29-годишна възраст могат в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност.

Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др..

За Област Перник работните места са 17.

Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 23.10.2015 г. включително, завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи до 23 октомври 2015 г. включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни или заети

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на Интернет -страницата на Агенцията по заетостта на адрес:

http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/,
както и във всички бюра по труда.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.