iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

КЗП глоби "Енерго-Про"

КЗП глоби "Енерго-Про" 01_1422459806

Дружеството "Енерго-Про" беше глобено с 50 000 лв. Комисия за защита на потребителите (КЗП) глоби „Енерго-про Продажби" и „Енерго-про Мрежи" с по 25 000 лева. Причината се неравноправни клаузи в общите им условия за продажба на електрическа енергия.

От комисията заведоха 4 колективни иска срещу ощетяващите потребителите условия. Два от исковете вече са спечелени, а клаузите са обявени за нищожни. До глобите се стига, защото дружествата не са спазили решението на съда да отстранят тези клаузи от общите си условия.

Едната намалява драстично сроковете, в които клиент може да претендира за обезщетение. Според законодателството тези срокове са между 3 и 5 години, а дружествата предоставя възможност на потребителите да претендират за обезщетение в рамките на не повече от 90 дни, казаха от комисията, оглавявана от Веселин Златев.

С другата неправомерна клауза дружествата задължават своите клиенти при възникнал спор да се обръщат само към един определен арбитражен съд. Според комисията по този начин дружествата ограничават правото на потребителите да се обръщат към други съдилища.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Декември-2016

23-Декември-2015

23-Декември-2014

24-Декември-2013

23-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com