iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Квартира във Варна ще струва между 10 и 30 лв. на вечер

Квартира във Варна ще струва между 10 и 30 лв. на вечер 07_1468211151

От 10 до 30 лева на легло за вечер ще плащат туристите за нощувка във варненските квартири през лятото. По стара дългогодишна традиция варненци се изнасят през активния сезон от напечения в жегата град и живеят по вилите си, като свободните жилища пък се предоставят на туристи, желаещи да направят ваканцията си на морето по-малко болезнена от финансова гледна точка. Затова частните квартири, които предлагат подслон през лятото, са твърде много, а огромното разнообразие от предложения, сваля цените в морската столица. Възможностите са, както за плащане на легло, така и за ползването на цял самостоятелен апартамент. Голяма част от жилищата са в центъра на града или до най-притегателните места за развлечения и в близост до плажовете. В разнообразието от предложения има както съвсем нови помещения, които са отворени за гости от тази или миналата година, така и доста овехтели с ретро визия и стар интериор.

При наемането на легло в квартира, наемателите често се натъкват на цял пансион от дузина съквартиранти, с които се налага да делят баня, тоалетна и кухня, които са за общо ползване. При други случаи може да се наеме самостоятелна стая в жилище, но това се отразява на цената. Най-привлекателни са вариантите за студио или боксониера, както и двустаен апартамент със спалня и кухня, които могат да струват толкова, колкото наемането на две легла в голям апартамент. Има предложения дори с осигурено място за паркиране. Около 50-100 лева на вечер струва наемането на двустаен апартамент или студио, а за 30 лева може да се нощува в боксониера, категорични са брокери.

Възможност за по-евтини нощувки от хотелските се предлагат в хостелите във Варна. В тях обаче наемането на самостоятелна двойна стая струва 40 лева. Евтините варианти са по 15 лева на човек за настаняване като в планинска хижа с по 5-10 души в стая. Най-евтиният вариант е при бабите–хазайки, които предлагат легло за нощувка за 10 лева.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.