iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


КРИБ не иска осигуровките да се увеличават

КРИБ не иска осигуровките да се увеличават 10_1445588453

Конфедерацицята на работодателите КРИБ е против увеличението на осигуровки. Това заяви председателят на най-голямата работодателска организация Кирил Домусчиев.

Изказването му бе по повод предложението на вицепремиера Ивайло Калфин минималните осигурителни прагове във всички икономически дейности да се увеличат административно със 7,5 процента за 2016 г.

Първоначалният вариант предвиждаше от увеличението да бъде изключена преработката и производството на тютюневи изделия.

В сряда обаче Калфин обяви, че ще оттегли предложението си за този бранш, след като премиерът Бойко Борисов се намеси и обясни, че не е съгласувано с него. Борисов дори каза, че ще се скара на вицепремиера Калфин и няма да допусне изключения.

Предложението за вдигане на осигурителните прагове не е дискутирано с работодателите, заяви Домусчиев. Според него не може да се прави такова предложение без предварително обществено обсъждане. Имаме чувствата, че г-н Калфин е назначен на работа в някой от синдикатите, щом като сам решава да вдига осигурителните прагове, допълни Домусчиев.

Председателят на КРИБ каза още, че работодателите ще искат предложението да бъде обсъдено публично с всички заинтересовани страни. Относно осигуровките в тютюневия бранш Домусчиев уточни, че в производството на цигари минималните заплати са в пъти по-високи от минималната за страната и вдигане на осигуровките там нямало да донесе повече приходи за бюджета.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.