iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Копърките може да спрат да съществуват

Копърките може да спрат да съществуват 06_1433514139

Тесла за копърките, возещи на солени тарифи клиентите, предвиждат промени в Закона за автомобилните превози. Те са внесени в НС депутатите от ГЕРБ Цветомир Михов и Иван Вълков.

Става дума за ограничаване възможността таксиметрови водачи да извършват превоз на пътници, след като са сключили договор с фирма, разполагаща със съответния лиценз за такава дейност, въпреки че самите те, т.е. тяхната фирма, не притежават такъв, обясни пред „Монитор” Вълков, който е категоричен, че под гилотината ще попаднат именно т.нар. копърки. По думите му в бъдеще улиците ще могат да кръстосват само жълти коли на името на търговци, които имат регистрация, а останалите таксиджии няма да могат да припечелват от тяхно име. Целта е да се постигне равнопоставеност на пазара и да се завиши контрола, посочи очаквания ефект от разписаните мерки Вълков.

Той уточни, че поправките не засягат по никакъв начин компанията „Юбер”, която не притежавала никаква регистрация и била напълно незаконна. Решаването на проблема с нея обаче не минавало през законодателни промени.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.