iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник заминава за Китай, ще търси инвеститори

Кметът на Перник заминава за Китай, ще търси инвеститори 05_1431147178

На 16-ти май пернишкият кмет Иван Иванов заминава за Китай. Там той ще търси инвеститори, стана ясно от пресконференция. В 8-милионния град Хуай Ан ще бъде проведен икономически форум, свързан със земеделието и промишлеността, свързваща с обслужването на този отрасъл.

Инициативата за визитата в азиатската страна дошла след визитата преди две седмици на китайска делегация в Перник. Гостите предали поканата за форума на Иван Иванов и той приел. "Мисля, че бих могъл да представя на участниците във форума възможностите, които има Перник като база и шанс за сериозни инвестиции не само в индустриалната зона", поясни Иванов. Заедно с него ще отпътуват председателят на икономическата комисия към ОбС Иво Богданов и бизнесмени, но кои точно ще се включат в групата още не е уточнено.

Утре кметът Иванов пътува за град Бол в Хърватска, където ще участва в работата на конференцията на ФЕКГ и избора на неин нов председател. Постът от дълги години се заема от холандеца барон Хенри ван дер Кроон. Дали ще запази той поста, си ще стане ясно след форума.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.