iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Китайска делегация посети Перник

Китайска делегация посети Перник 05_1431584787

Делегация от побратимения на Перник китайски град Хуай ан, пристигна на посещение в Перник, като неин водач е зам.-кмета на Общинското народно представителство Занг Ягинг.

В състава на делегацията са зам.-директорът на Бюро „Правосъдие” Джин Ке, зам.-директорът на служба „Обща администрация” Зу Джин, зам.-директорът на Бюро „Обществена сигурност”-Су Бивей, директорът на служба „Обща администрация” на окръг Джинху- Ли Венин и др.

Гостите имаха възможност да посетят Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който много ги впечатли .

Китайските гости бяха приети от кмета на община Перник инж. Иван Иванов, който ги поздрави с добре дошли и изрази задоволството си, че има възможност да разговаря с тях за взаимното сътрудничество между двата побратимени града. В срещата взе участие и зам.-кметът по образование и култура Румяна Гьорева.

Занг Ягинг благодари за топлото посрещане и изрази възхищението си от Подземния музей и възможността да се запознае с историята на града. Той припомни, че преди три години за пръв път китайски ансамбъл участва в Международния фестивал на маскарадните игри и продължава да поддържа контакти с Перник.

Занг Ягинг отправи покана към кмета да посети Хуай ан, за да се запознае отблизо с възможностите, които той предоставя в различните сфери на обществено-икономическия живот.

Градът наброява 5 380 000 жители и е разположен на площ от 10 000 кв. км. Има добре развита икономика и инфраструктура. „Ще се радваме да ни посетите, за да развием нашето сътрудничество и в сферата на икономиката. Ние разполагаме с подземни богатства, но имаме и развито селско стопанство и сме един от големите производители на зеленчуци в Китай”, каза Занг Ягинг.

Иван Иванов информира гостите, че на 16 май ще отпътува за Китай заедно с бизнесмени от общината. Делегацията ще присъства на Международния икономически и търговски панаир в град Хедей от 18 до 21 май по покана на представителството на провинция Хедей.

„Надявам, че ще имаме възможност да установим добри контакти, които да бъдат основа за бъдещо бизнес сътрудничество”, каза кметът Иван Иванов и допълни, че намеренията са Перник да установи контакти и с Хуай ан. По думите на кмета срещата по този повод ще се реализира в рамките на 2 месеца.

Перник е индустриален град, който продължава да преструктурира икономиката си, обясни Иван Иванов и уточни, че тук има свободни мощности, предприятия, които в момента не работят или с други думи градът разполага със свободна база, техника и с подготвени кадри. Според кмета при добро партньорство може да съвместно да се реализират прекрасни бизнес идеи.

Гостите от Китай бяха заинтригувани от тази информация. Те появиха интерес към кадрите в областта на минната промишленост и добива на подземни богатства, в това число на нефт и газ. В крайна сметка бе постигната договореност община Перник да направи цялостна презентация, в която да се даде информация за възможностите за развитието на бизнес отношенията между двата града.

От своя страна партньорите от Китай също ще направят подобно представяне на община Хуай ан и предложения за взаимно бизнес сътрудничество.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.