iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изяснява се съдбата на тролеите

Изяснява се съдбата на тролеите 06_1435147502

До края на юли ще стане ясна съдбата на тролеите, като това каза председателят на Общинския съвет Милан Миланов. Той направи този коментар, след като бе обявено, че по ОП “Региони в растеж” се отпускат само пет млн. лева за транспорт в община Перник.

Припомня ме ви, че четири варианта бяха предложени за изграждане на интегрирания транспорт в града, като най-скъпият бе за 18,9 млн. лв., с които да бъдат закупени 17 чисто нови мотриси, да се направи цялостна рехабилитация на контактната мрежа, да се въведе електронна билетна система и да се изградят пунктове за управление на транспорта. Общината залагаше твърде много на този проект за решаване на проблемите на тролеите и изграждане на привлекателен, достъпен и природосъобразен транспорт.

Миланов е убеден, че тролейбуси в Перник ще има до края на септември.

По негови думи два са вариантите за решаване на проблема с тролейбусния транспорт .

„Първият е да стане общинско предприятие, като бъдат изкупени една част от старите тролейбуси на София. Най-вероятно ще ни ги предоставят. Вторият вариант е публично частното партньорство с чехите”, заяви Миланов.

Той не скри притеснението си от кризата в тролейбусния транспорт, тъй като всички перничани за потърпевши. „Това остава за града ни. Така, че този проблем е голям”, смята Миланов.

В Общинския съвет вече са получени документи от чешкото посолство. Те са на чешки и са изпратени за официален превод, след което ще бъдат коментирани.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.