iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Изнасяма оръжие за Индия

Изнасяма оръжие за Индия 04_1430125027

Индия ще стане най-големият пазар за българско оръжие. Договорите с тази страна ще бъдат по-дългосрочни и с многократно по-голям обем. Това съобщиха от министерството на икономиката.

Най-големият износител за страната е държавната компания „Кинтекс“, която само за третото тримесечие на миналата година е изнесла за Индия оръжие за 21,94 млн. долара. Това са половината от общите приходи от експорт на дружеството за периода, които възлизат на 51,75 млн. долара.

Новите договорки са направени между зам.-министъра на икономиката Любен Петров и представители на индиския бизнес по време на 17-а та сесия на Смесения комитет за сътрудничество в областта на отбраната. През втората половина на годината се очаква да бъде следващата подобна среща.

Освен за Индия „Кинтекс“ е традиционен износител в Алжир и Египет. Компанията обаче имаше сериозни затруднения заради блокирани нейни пари по договор с индициите, които се оказаха в затворената КТБ, станая ясно от отчета на дружеството за третото тримесечие на годината.

Общо блокираните в закритата банка средства на дружеството са 29,2 млн. лева, като те са по договор с Индия на обща стойност 55 млн. евро.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

16-Април-2016

17-Април-2015

16-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.