iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има напредък за изграждането на Областния информационен център

Има напредък за изграждането на Областния информационен център 06_1434095436

Отчетоха напредък в изпълнението на проекта „Изграждане и функциониране на Областен информационен център Перник", финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ". Това стана на междинна пресконференция от ръководителя на проекта Иван Искренов, началник на отдел „Подготовка и управление на проекти".

Основната цел на проекта е била осигуряването на правото на справедлив и пълен достъп до информация за възможностите за финансиране по СКФ на всички социални, етнически и възрастови групи в цялата област, като е бил осигурен широк набор от възможности за получаване на наличната информация. Една от най-важните задачи при старта на проекта през 2011 година е била точният избор на екип на ОИЦ. Това е станало след проведен тристепенен подбор на кадрите по документи, тест и интервю при подадени 113 заявления за участие. Сред тях отлично са се представители днешният управител на ОИЦ Елена Цолова, експертът по информационно обслужване и услуги Милен Станимиров и експертът по комуникация, информация и логистика Ваня Давидова. Именно този малък, но изключително компетентен екип предоставя на посетителите и потенциалните бенефициенти информация за европейските програми и фондове, работи за подобряване на прозрачността и популяризирането на проектите, финансирани от ЕС сред широката общественост.

Не е без значение и фактът, че пернишкият ОИЦ е вторият в страната, отворил врати през декември 2011 година. Центърът има модерна визия, унифицирана с общ брандинг и уеднаквено оборудване с останалите информационни центрове в 28 области на страната. Той осигурява достъпна архитектурна среда за цялото население, като са отчетени и специфичните нужди на хората с увреждания.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.