iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хърватия може да бъде следващата Гърция

Хърватия може да бъде следващата Гърция 06_1434971205

Последната държава, станала член на ЕС, Хърватия, също причинява сериозни тревоги на Европейския съюз. Това пише виенският вестник "Кронен цайтунг".

Вестникът посочва, че милион австрийци всяка година почиват по крайбрежието на Хърватия, както и че Австрия е най-големият чуждестранен инвеститор в балканската държава. Според изданието безработицата в Хърватия е достигнала 20%, а в страната се извършва масово ранно пенсиониране с цел намаляване на процента на безработицата.

Дългът на Хърватия възлиза на 90 на сто от БВП, а бюрокрцията и правосъдието са ад за инвеститорите, посочва още ежедневникът. Хърватия има големи данъци и разходи за живот. Икономиката на страната вече шест години се намира в рецесия.

Загрижеността на Европейската комисия е оправдана, пише вестникът, допълвайки, че необходимите реформи не могат да се очакват от сегашното правителство, защото най-късно през януари се провеждат парламентарни избори.

При посещението си във Виена хърватския президент Колинда Грабар подчерта, че е оптимист и не вярва гръцкият сценарий да сполети страната й.

Източник: news.bgnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.