iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гръцка фирма ще строи производствена база в Перник

Гръцка фирма ще строи производствена база в Перник 06_1434960213

Отново излезе на дневен ред темата, че гръцката фирма "Оушънфендърс" ЕООД, която е с предмет на дейност производство на животоспасяващо оборудване и екипировка за кораби, пуска във функциониране нова производствена база, завод в гр. Перник.

От фирмата търсят да назначат инженер-химик за позицията Супервайзор Производство пластмаси. Предвижда се и обстойно обучение в Атина.

"Оушънфендърс" ЕООД е част от гръцката LALIZAS - компания с над 30-годишна история и традиции в производството на life saving оборудване." Ако плановете се реализират, гръцката фирма най-вероятно ще използва сградата на бившата шивашка фабрика ДЕМО, която се намираше на разклона за квартал Тева в Перник. Която обаче се нуждае от много сериозен ремонт и реконструкция. ДЕМО беше създадено като едно от най-големите шивашки предприятия,и работи доста добре десетина години. Впоследствие филира, като съда го обяви в несъстоятелност. Гръцките бизнесмени дойдоха в Перник през 1999 г., купувайки чрез дружеството си "Дариос" ООД четири панелни сгради и около 17 дка земя, разположена на вътрешноградската магистрала. Четири години по-късно собствеността е увеличена с още 10 дка, а сградният фонд е достроен, достигайки 11 000 кв.м. Сега, отново гърци предлагат сериозно бизнес-начинание. С очаквания за нови работни места за перничани.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.