iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гърците не обичат българските туристи

Гърците не обичат българските туристи 07_1438266720

Гърците се оплакват от българските туристи, които правели секс на плажа и разваляли морала в района на Комотини и Фанари, като оплакванията дошли след страстни ласки, на които се отдала двойка българи пред очите на всички останали. Това съобщи гръцкият всекидневник “О хронос”, излизащ в Комотини.

Случайните свидетели на порносцената до бунгалата на село Фанари дори успели да заснемат случващото се. “Очевидно те са възхитени от нашия регион и си мислят, че тук всичко е позволено”, жалват се местните.

“В края на юли миналата година и през целия август на плажовете в района на Фанари

се появи една

категория туристи

от Кърджалийско

и други региони в Южна България, които, меко казано, нанесоха щети на бизнеса. Уви, тази година подраниха и положението става нетърпимо. Искат да ползват чадъри и шезлонги, а дори едно кафе не си поръчват.

Носят хладилни чанти, торби с храна и питиета. Оставят мръсотия след себе си”, разказа собственик на бийчбар край Фанари. Заради това гърците в района настояват да бъдат въведени винетни такси за идващите туристи в размер на 5 евро.

“Съществува един вариант на това, което наричаме “туризъм от Балканите”. Този, който оставя след себе си боклуци, превзема обществени зелени площи и не предлага нищо за местната икономика - посочва писмо, публикувано във в. “О хронос”. - Хотели, ресторанти и шезлонги, пълни с български туристи, е другият вариант на това, което наричаме “туризъм от Балканите”, защото там картинката е съвсем различна.

Тези “туристи” не дават и една стотинка в гръцката съкровищница! Спането безплатно, храната безплатна, защото ядат това, което носят от домовете си, банята е безплатна, тъй като има свободни плажове, безплатен е бензинът, защото

идват с пълни

резервоари

от родината си и всички влизат и излизат от Гърция, когато пожелаят. Идват и ползват всичко наше безплатно. Защо нито един политик не е така проницателен, та да помисли за постановяване на прословутата “винетка” от 5 евро за влизане и в Гърция така, както ние, гърците, плащаме за влизане в България? Миналия уикенд през страната ни са минали 60 000 българи и това е цяло лято, пък вече и през цялата година. Колко евро губим! Защо трябва само ние да плащаме?”

Писмото завършва с възмущение, че боклуците са осеяни навсякъде, а тези в контейнерите съперничели по височина на планина...

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.