iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Фирми наемат стажанти за директори заради европейска програма

Фирми наемат стажанти за директори заради европейска програма 09_1442223035

Фирми наемат стажанти за директори - младежи до 29 години без опит, на завидната заплата от 1150 лв., като всички разходи на работодателите - за възнагражденията, социалните и здравните осигуровки - се поемат от ЕС за шест месеца.

Процедурата е "Младежка заетост", финансира се от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" и според правилата й заплатата за младите хора трябва да е в размер на минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност. Затова и няколко от одобрените от Агенцията по заетостта работни стажантски места са с възнаграждение далеч над средното за страната и за ръководни постове.

Абсурдното е, че стажантите директори трябва да имат задължително наставник, който да ги ръководи през шестте месеца. За поста финансов директор например това може да е самият управител или главният счетоводител, обясниха от Агенцията за заетостта, които ръководят схемата. Изискванията за наставника са той да е на трудов договор и да има поне три години опит по съответната специалност, за която ще помага на младежа.

Така за 1150 лв. габровска фирма ще си назначи стажант за поста търговски директор. Фирма от Велико Търново - "Аглика Комерс", е одобрена с две стажантски места - за шеф на маркетинг отдел и за мениджър покупко-продажби, като и двете позиции са със заплата от 1150 лв. Ботевградска фирма също търси шеф на отдела си за продажби и маркетинг със същото възнаграждение. Ловешка фирма има по две одобрени места за три позиции - експерт продажби, инженер-механик и технически сътрудник. Фирма "Кимпо" в Гоце Делчев е одобрена с две места - за управител продажби и маркетинг за 1150 лв. и за счетоводител с 840 лв. Всички те са със заплата от 950 лв.

В Русе пък се търси стажант за финансов директор за 902 лв. месечно. Справка в регистрите показва, че самата фирма - "Метаморфозис 87", е собственост на младеж по критериите на програмата - Мартин Попов е на 26 години, едноличен собственик. Фирмата му е с широк обхват на дейност - от фотоуслуги за населението, фотореклама, счетоводни услуги, хотелиерство, туризъм, недвижими имоти, пчели и рибни продукти, гъби, охлюви, експлоатация на заведения за обществено хранене и много други.

Агенцията по заетостта подбира безработните младежи - те трябва да са до 29 г. и да са регистрирани в бюрата по труда. С предимство са младите, които имат регистрация от над 3 месеца, обясниха от АЗ. Освен това кандидатът не трябва да е работил през последните 12 месеца във фирмата. Ако на интервюто обаче работодателят и кандидатът за съответната позиция не се харесат, фирмата може да избере сама кого да назначи, стига да отговаря на изброените условия.

Фирмите са поискали да наемат стажанти на разнообразни позиции - свободни места има за пекари, готвачи, продавачи, сервитьори, бармани, геодезисти, счетоводители, камериерки, рехабилитатори, заварчици, шлосери, бояджии и пр. Заплатите варират между 380 лв. (за технически сътрудник) до 840 лв. за счетоводители и специалисти продажби.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

02-Юни-2017

02-Юни-2016

02-Юни-2015

02-Юни-2014

02-Юни-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com