iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Финансират проекти на младежката банка в Перник

Финансират проекти на младежката банка в Перник 01_1421049240

Младежката банка в Перник сключи договори за финансиране на три младежки проекта. Те бяха подписани на заключителното събитие по проект „Младежка банка – Перник” на сдружение „Обектив”, финансирано от Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

През 2014г. екипът на Младежка банка – Перник събра 1570 лв., чрез дарителски инициативи и благодарение на местния бизнес в лицето на фирма „Сами- М” и дентални клиники „ЕО-Дент”.

След определяне на годишните приоритети, беше обявена конкурсна процедура за набиране на младежки проектни идеи. В рамките на гранда ще бъдат финансирани три проекта на неформални младежки групи от Перник. Проект „Танцът – път към свободата“ е с цел реновиране на танцова зала в Общински младежки дом, Перник. В рамките на проекта младежите ще направят ремонта сами, с мотивация мястото, на което тренират да стане по-уютно.

Проект „Спорт, Мотивация, Възможности “ е с цел реализиране на спортно събитие за ученици от града, с различни спортни активности и награди. Преди събитието ще бъдат представени презентации за спорта и здравословния начин на живот в училищата. По време на реализацията на проекта ще бъдат закупени и спортни пособия за училищата, които ще се включат.

Проект „ Фашинг “ е с цел организиране на немския карнавал “Фашинг” от ученици на ГПЧЕ “Симеон Радев” гр. Перник, като идеята е да бъде показана една различна традиция.

Моделът “Младежка Банка” е уникален метод на въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Философията на нейното възникване е основана на Конвенцията на ООН за правата на децата, като основни принципи са младежко участие и подобряване качеството на филантропията осъществявана от млади хора за млади хора.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.