iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Етичният кодекс на скрападжиите заработи, засега само веднъж, но си е успех

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Чудо невиждано стана – скрападжия върна крадени метални вещи. Търговец в изкупвателен пункт в Асеновград, залови крадци на месингови и бронзови свещници, които се опитали да предадат на две чцасти откраднатите реликви.
Първата партида е била изпратена в София, заедно с други метални отпадъци, за претопяване. Когато втория ден в пункта в Асеновград е предаден пореден чувал с части, при вида на съмнителния материал, търговецът сезира полицията и задържа крадците, докато пристигнат дежурните полицаи. За да спаси изпратените ден
по-рано части, търговецът лично заминава за София. Успява да събере всичко, сглобява свещниците, всичките с тегло над сто килограма, и се свързва с енорийския свещеник, за да върне откраднатото от крадците.

Фирмата е член на Гражданската инициатива на търговците на черни и цветни метали и тяхното рециклиране. През ноември миналата година те приеха Етичен кодекс за отговорна търговска дейност. Това е първият подобен документ, подписван от фирмите в сектора за рециклиране на отпадъци. Спазването на етични стандарти и правила е начин да се демонстрира зрелостта и ангажираността на бизнеса да се самоконтролира, без да се стига до налагане на административни санкции и рестриктивни забрани от страна на държавата, като банкови гаранции, въвеждане на безкасово плащане и безвъзмездно предаване на отпадъци.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.