iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Електронен терминал ще обслужва търсещите работа

Електронен терминал ще обслужва търсещите работа 02_1424431413

Всички хора, които си търсят работа в Бюрото по труда в Перник, ще бъдат обслужвани от интерактивен терминал. Това съобщи директорът на Бюрото по труда Росен Симеонов.

Електронната машина вече е поставена в коридора на трудовата борса и всички граждани имат свободен достъп до нея.

„В момента устройството е на тестов режим до 25 февруари. Същият ден от 10 часа в хотел „Елит” ще се проведе информационен ден, на който официално ще бъде представен обществения интерактивен терминал и неговите възможности за обслужване на всички хора, търсещи работа”, обясни Росен Симеонов.

Чрез ползването на обществените терминали широк кръг потребители на услугите на Агенцията по заетостта ще получават достъп до информация за обявените свободни работни места в страната, като и за тези обявени в мрежата EURES.

На 24 февруари и 27 Април 2015 в сградата на Европейски университет в Перник пък ще се проведат „Дни на кариерата“ за заети и самонаети лица.

„Основната цел на инициативата е да се представи актуална информация на заинтересованите лица по отношение на съществуващи възможности за професионално и кариерно развитие на пазара на труда”, допълни Симеонов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.