iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Едни и същи фирми печелят обществените поръчки в Перник

Едни и същи фирми печелят обществените поръчки в Перник 06_1433309907

Няколко фирми от години печелят обществените поръчки и рамкови договори в Перник, които са възложени от общината. Те обаче си гледат работата през пръсти.

Това са ДЛВ, ЕТ „Румен Цинцов”, „Инфракорект строй”, АБС Инженеринг” и ЕТ „Тони Тодоров”. Неприятният факт бе огласен от кмета Иван Иванов и заместника му Владислав Караилиев пред управниците на населени места по време на ежемесечната им работна среща. Това ни е наследство от предишната управа, подчерта Караилиев. Оня ден пускаме нова обществена поръчка и пак същите фирми се явяват, каза разгневеният зам.-кмет, според когото компаниите са си разделили града на територии. Не можем да се оправим със старите фирми! Наследството си е наследство!, отсече зам.-кметът.

Възлагаме им работа, а те зарязват нещата и заминават да вършат други поръчки за повече пари в София. Утре в 15 часа имаме среща със собствениците на посочените фирми, за да се разберем веднъж завинаги, заяви Караилиев. Или ще работят, или ще си ходят в София. Още повече, че на местна почва имат договори за по 3,5 млн. лева.

Сред греховете им е възложено, но неизпълнено подсушаване на селски улици в община Перник. На ДЛВ е възложено подсушаването на улицата към гробището в Бела вода за Черешова задушница. Нищо подобно не се случва. Вероятно сега ще чакаме Арахенгеловата, бе ироничният коментар на Владислав Караилиев.

“Щом не играят по правилата на играта – аут! Искаме работещи фирми, не ни интересува кои са”, категорични бяха и кметовете на населени места, които нададоха вой за неподсушените улици, част от които включват кални пътища към селските гробища. Срам ни е от хората, изплакаха за пореден път управниците.

Иван Иванов смекчи тона, заявявайки, че разбира фирмите, тъй като от Община Перник години наред не им е плащано навреме и са в затруднение. Това е и причината, която изтъкват, за да не си свършат работата, за която са кандидатствали по свое желание. Търсим баланс, за да можем да работим, посочи Иванов.

Различна фирма от посочените по-горе е работила в парка, където има монтирани фитнес уреди, а скоро ще има и каучукова настилка. Всичко е свършено качествено и навреме, подчерта зам.-кметът по строителството Караилиев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.