iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Данъчно-осигурителен календар - 09.04.2012 - 15.04.2012

НАП Перник

10 април 2012 Внасяне от възложителя на дължимите здравноосигурителни вноски върху изплатените възнаграждения през Март 2012 г. за лицата, които работят без трудови правоотношения. 
• Подаване на декларация образец № 3 с данните за месец Март 2012 г. за лицата, които се осигуряват здравно за сметка на републиканския бюджет, с изключение на данните, подавани от НОИ. 
• Внасяне на авансово дължимите вноски за държавно обществено осигуряване и допълнително задължително пенсионно осигуряване от самоосигуряващите се лица за Март 2012 г. 
• Внасяне от възложителя на дължимите осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване и допълнително задължително пенсионно осигуряване върху изплатените възнаграждения през Март 2012 г. за лицата, които работят без трудови правоотношения. 10 април 201 2
• Подаване на Интрастат-декларации пристигания/изпращания по ЗСВОТС за месец март 2012 г. 
• Подаване на декларация по ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от лотарии, томболи и числови лотарийни игри Бинго и Кено. 
• Внасяне на отнасящите се за месец Март 2012 г. осигурителни вноски за фонд „Пенсии” за: - лица, изпратени на работа в чужбина от български посредник; - лица, работещи в международни органи или организации със съгласието на компетентните български държавни органи; - служители, изпратени за участие в международни мисии по реда на Закона за МВР;- съпругите/ съпрузите на дългосрочно командировани служители в дипломатическа служба за времето, през което са пребивавали в чужбина по време на задграничния им мандат. 
• Внасяне на здравноосигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които през Март 2012 г. са били във временна неработоспособност поради болест, бременност и раждане и от пуск за отглеждане на малко дете по реда на чл. 164, ал. 1 и 3 от КТ. 
• Внасяне на здравноосигурителните вноски от лицата, които през Март 2012 г. са подлежали на здравно осигуряване по реда на чл. 40, ал. 5, т. 1 от Закона за здравното осигуряване – лица, които не са били осигурени на основание чл. 40, ал. 1, 2 или 3 от закона. 
• Внасяне на здравноосигурителните вноски за месец Март 2012 г. за служителите на Българската православна църква и други нормативно признати вероизповедания, които не получават възнаграждения за извършвана дейност. 
• Внасяне от платеца на дохода на авансовия данък, удържан през месец март за доходи от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. 
• Внасяне от изпращащата организация на отнасящите се за месец Март 2012 г. осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване и допълнително задължително пенсионно осигуряване з а българските граждани, работещи в чужбина по трудови или служебни правоотношения с български осигурител, които подлежат на задължително осигуряване по българското законодателство. 
• Внасяне от работодателя или възложителя на авансовия данък, удържан през месец март за доходи от трудови правоотношения и за доходи от друга стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ. 
• Внасяне от работодателя на отнасящите се за месец Март 2012 г. осигурителни вноски за фонд „Пенсии” и допълнително задължително пенсионно осигуряване за изпратените за участие в международни мисии по реда на Закона за Министерството на вътрешните работи.
• Внасяне на авансово дължимите здравноосигурителни вноски от самоосигуряващите се лица за Март 2012 г.

14 април 2012 Подаване на VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки, доставки като посредник в тристранна операция или доставки на услуги по чл 21, ал. 2 от ЗДДС /включително получените авансови плащания/, с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период – месец март. (Първият работен ден след 14 април 2012г. е 16 април 2012г.)

• Подаване на справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и магнитен носител и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец март.
• Деклариране и внасяне на окончателните данъци по глава шеста от ЗДДФЛ за първо тримесечие на 2012 г. от лицето, придобило дохода.

15 април 2012 Тримесечните авансови вноски за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане.
• Деклариране и внасяне на данъка за предходното тримесечие по ЗКПО върху хазартната дейност с хаз артни игрални автомати, съоръжения за осъществяване на залагания върху резултати от надбягвания с коне или кучета, рулетка и други хазартни съоръжения в игрално казино.
• Подаване на данни от сервизна фирма на фискални устройства за издадените свидетелства за регистрация на фискални устройства, за прекъсване и започване на сервизното обслужване, както и за получени уведомления за загубване, повреждане или унищожаване на свидетелството за регистрация на фискалното устройство през месец март
• Месечните авансови вноски за корпоративния данък за април по Закона за корпоративното подоходно облагане.
• Внасяне на авансовия данък за първото тримесечие на 2012 г. от лица, придобили доходи от стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ и от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество, когато платеца на доходите не е задължен да удържа и внася данъка.
• Внасяне на алтернативен данък по чл.226, чл.234 и чл.241 от ЗКПО върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, начислени през месец март.
• Внасяне на данъка върху приходите за месец март от бюджетните предприятия.
• Внасяне на данъка върху разходите по ЗКПО за месец март: представителни разходи, свързани с дейността; социалните разходи, предоставени в натура; разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност.
• Подаване на данни от производител/ вносител на фискални устройства за разчетени фискални памети през месец март

Източник: НАП

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.