iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Да спрем рязането на кабелите ни за Интернет!

Да спрем рязането на кабелите ни за Интернет! 03_1362650736

Вие четете това, защото в България все още има свобода в Интернет и защото все още можем да си позволим да имаме Интернет изобщо. Отделете 5 минути от времето си и оценете факта, че България е на челно място по ниска цена и висока скорост на достъп до Интернет. Защото всичко това е на път да се промени.

Вие искате ли да плащаме 50лв., и повече за достъп до Интернет и телевизия?

Вие искате ли да ни следят денонощно в Интернет, да се записват старателно нашата лична информация и кореспонденция и те да бъдат предоставяни на определени, привилегировани кръгове?

Ако отговорът е да, то моля, не обръщайте внимание на написаното тук.

Ако НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ, то задължително прочетете!

В момента по телевизията и медиите излизат материали за „рязането на грозните висящи кабели“. У хората целенасочено се гради негативно мнение срещу въздушните кабели, все едно това е най-големият проблем на България. И съответно се показва как ДНСК се отнася много сериозно и как кабелите се изрязват. Но това, което НЕ НИ ПОКАЗВАТ е какво стои ЗАД тези действия. Хайде да не се лъжем – никоя държавна институция няма да се „размърда“ толкова интензивно, без подходящ и много силен „стимул“. А за да има стимул, тези кабели трябва да пречат на някого. На кой? На хората – едва ли. Народът има много по-големи проблеми – плащаме спекулативно скъпо гориво, няма пари за храна, получаваме престъпно некачествено здравеопазване, движим се по скапани улици, пълни с дупки и т.н. и т.н. Къде тук се нарежда проблемът с кабелите? Отговор – някъде най-отдолу, където няма значение. Но от друга страна, сме свидетели на странен парадокс – докато по най-важните проблеми не се прави почти нищо, то по проблема с кабелите се вземат доста радикални мерки. Ето и още един парадокс – в България цените на мобилни телефонни услуги са едни от най-скъпите В СВЕТА. В същия момент цената на Интернет-услугите е една от най-евтините В СВЕТА. И едното и другото са телекомуникационни услуги. Създаването и поддържането им е еднакво просто и еднакво трудно. КАКВА Е ПРИЧИНАТА? КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА? Отговорът се казва МОНОПОЛ. Пазарът на мобилни комуникации е монополен още от самото си начало. Пазарът на горива беше целенасочено монополизиран в последните 10 години. Резултатът също е налице – преди 10 години горивото струваше с 50-60 стотинки по-евтино, отколкото в Германия примерно. Сега няма разлика. КЪДЕ Е ПРИЧИНАТА? Тя се казва МОНОПОЛ. Точно това се случва в момента и в Интернет – разчиства се пазара, за да влязат монополните играчи. Точно това се опитват да ни „продадат“, скрито зад „рязането на грозните кабели по фасадите“. Искате доказателства ли? Има много – Кабелите не излъчват радиация, за разлика от клетките на мобилните оператори. Кабелите не могат да доведат до взрив, за разлика от тръбите за газификация, които междувпрочем също са по фасадите. Но някакси САМО кабелите ни се представят като проблем.

Нещата са прости. Ако всички кабели трябва да се „вкарат под земята“, ще трябва да се инвестират около 6 милиарда лева за цялата страна (изчислено от независима асоциация). Държавата НЯМА да даде тези пари. Интернет-фирмите също няма откъде да ги извадят. Еврофондовете в момента ни разследват за злоупотреби – те също няма да отпуснат пари. Уважаеми Потребители, разберете, че в крайна сметка всичко ще дойде ОТ НАШИЯ ДЖОБ! Това ще стане след като GSM операторите монополизират пазара на Интернет и телевизия и вдигнат цената на 50 и повече лева на месец.

В момента във всички големи градове на страната текат сроковете по уведомителните писма, разлепени по стълбовете на улиците, на които ще режат кабелите. Можете да се запозанете с тях на http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/Home.aspx?0ZKDwUgLUJqYRCK5YK%2B5lp...

След тях следват административните производства и започва РЯЗАНЕТО.

На нас сега остава да решим дали ще позволим да ни манипулират или ще протестираме.

Ето един хубав видеоклип, който задава много правилни и важни въпроси, и който показва истината за кабелите в световен мащаб:

Кой и защо мрази Българските Интернет доставчици?

http://www.youtube.com/watch?v=J6bztskZL5o

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ? ДОКОГА ЩЕ НИ СТРИЖАТ? ДОКОГА ЩЕ СЕ ОТНАСЯТ С НАС КАТО С ЖИВОТНИ? НЕ Е ЛУД ТОЗИ, КОЙТО ИЗЯЖДА ЗЕЛНИКА, ЛУД Е ТОЗИ, КОЙТО ГО ДАВА! НЕ СА ВИНОВНИ МОНОПОЛИТЕ, ЧЕ НИ ОГРАБВАТ!

ВИНОВНИ СМЕ НИЕ, ЗАЩОТО ГО ПОЗВОЛЯВАМЕ!

ДОКОГА?

Повече инфиормация и публикации по същността на проблема можете да прочетете тук:

https://www.facebook.com/groups/lannet/

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.