iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чужди фирми търсят да наемат българи

Чужди фирми търсят да наемат българи 03_1427712384

Испанската верига “Сол Мелиа” набира персонал от България за хотелите си на остров Майорка, като обявата е публикувана на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката “Работа в Европа”.

Засега са обявени 50 свободни места за спортни аниматори и циркови артисти (магове, жонгльори, мимове, акробати). Одобрените кандидати ще бъдат назначени за летния сезон (май-октомври).

Брутно заплащане е 1200 евро на месец. Спортните аниматори трябва да имат опит във воденето на групи по спининг (групово каране на колело), йога, пилатес. Всички кандидати трябва да владеят на много добро ниво английски и испански, немски, португалски, руски или полски език.

Кандидатсва се със CV със снимка и мотивационно писмо на английски език до 16 април. С предварително одобрените кандидати ще се проведе интервю. Храната се осигурява от работодателя. Пътните разходи първоначално се поемат от работниците, но след края на договора се възстановяват.

Агенцията по заетостта е публикувала и обява за 20 свободни места за готвачи в ресторанти и пъбове в Южна Англия. Брутното заплащане е между 2000 и 3000 британски лири (между 5300 и 7800 лв.) в зависимост от заеманата позиция. Интервютата с работодателя Hall&Woodhouse ще се проведат на 20 април в Бургас и на 22 април в Пловдив.

Кандидатите ще минат и кратък практически изпит. Работодателят осигурява квартира. Наемът е 145 лири на месец. По време на работа служителите могат да се хранят в ресторантите като ползват 50% намаление от редовните цени.

Свободни места за готвачи и келнери има и в Германия. Брутната заплата е между 1500 и 1800 евро в зависимост от квалификацията и отговорността на позицията.

За по-нискоквалифицираните кадри също се предлагат работни места. Чешки работодател търси работници за засаждане на разсад и почистване на гори. Заплащането е между 15 000-23 000 крони (между 1000 и 1600 лв.) на месец. Кандидатите трябва да владеят на разговорно ниво чешки, руски или английски език.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.