iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бензиностанциите имат допълнителен месец да се свържат с НАП

Бензиностанциите имат допълнителен месец да се свържат с НАП 01_1421055889

Финансовият министър Владислав Горанов даде един месец срок на ведомствените бензиностанции да поставят нивомери, ако такива липсват, и да се свържат онлайн с НАП.

В петък ведомството обяви промени в наредбата за фискалните апарати, която ще влезе в сила в деня на обявяването си в “Държавен вестник”.

С поправките масираните проверки, за които съобщиха двете приходни агенции - НАП и митниците, се превръщат от санкциониращи в предварителни, тъй като според новата наредба те няма да налагат глоби, а само ще установят фактическото състояние на обектите и ще съставят протокол.

С промените в наредбата задължително трябва да са с нивомери само стационарните подземни резервоари. Ако ведомствените бензиностанции са под формата на мобилни цистерни, трябва да имат връзка с НАП, но не трябва да имат нивомер. Изискванията няма да се прилагат, ако заради специфични технически характеристики на съоръженията или инсталациите те не могат да се оборудват с нужните устройства.

Невъзможността се доказва пред НАП с протокол, който е издаден от компетентен орган. Няма да се изискват и нивомери за зареждане на течни горива от съд или съдове с обща вместимост до 500 литра, като общото заредено количество гориво за календарната година не трябва да превишава 2000 литра.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.