iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БАН подготвя документ за целите на България

БАН подготвя документ за целите на България 06_1434717768

Подготвяме документ с идеи за основните национални цели и развитието на България. Това обяви председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров по време на конференция, посветена на офицерството и пътя на България.

По думите му България е от малкото държави, които не обсъждат каква ще бъде страната след 25-30 г. и не си е поставила дългосрочни цели. В основата на документа за националните цели стои духовността на нацията, която е нарушена. "Всичко трябва да започне от възпитанието и образованието, които дават културата на човека", подчерта председателят на БАН.

Вторият въпрос ще бъде демографският проблем в страната. БАН ще предложи и няколко икономически направления. Според акад. Воденичаров страната трябва да спре с износа на суровини и да възстанови индустрията. Трябва да бъде възстановено и българското земеделие, но да произвеждаме биохрани. Да бъдат възстановени семейните ферми с държавна подкрепа, както и да се отглеждат култури и породите, подходящи за българските условия, пише БГНЕС.

В документа ще залегне и превръщането на България в СПА центъра на Европа, както и предложения за конституционни промени, които могат да се реализират в рамките на обикновеното Народно събрание.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.