iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

"Асарел Медет" АД е новият инвеститор на годината

"Асарел Медет" АД е новият инвеститор на годината 02_1455172594

"Героят на тази вечер е "Асарел-Медет" АД. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на юбилейната церемония, 10-а поред за годишните награди "Инвеститор на годината". Той връчи големият инвеститорски Оскар на шефа на "Асарел - Медет" Лъчезар Цоцорков заради вложението в болницата в Панагюрище "Асарел Панагюрище Здраве". Цоцорков благодари на екипа на "Асарел" и на правителството заради приетата стратегия за развитие на минната индустрия. Вицепремиерът Дончев пък поиска от шефа на българската агенция за инвестиции Стамен Янев да има и инвеститор на десетиетието. Подгласници в тази категория са "Бер-Хелла Термоконтрол" и "АББ България. Наградата за "Инвеститор в иновативен бизнес" получи от вицепремиера Меглена Кунева "Уолтопия". След победителя са "Елдоминвест Варна" и "Пи Пи Ди България".

"Златният бик" за "Инвестиция в разширяване на бизнеса" връчи на "Костал България" министърът на икономиката Божидар Лукарски. На второ и трето място в тази категория са "Мебел-стил" и "Фесто".
Томислав Дончев с победителите

Наградата за "Инвестиция в човешки капитал" връчи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Призьор е "Стандард Профил България", втори и трети са "Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър" и "Зенон БГУ".
В категорията "Инвестиция на зелено на годината" "Златният бик" отиде при Woodward от ръцете на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. След нея са "Мултивак България Продакшън" и "Гаранти-Коза България".
Плакет за успешен стартъп връчи зам - министърът на иконимиката Любен Петров на "Мелиса Клаймът". Отличието за инвестиция в сливане/придобиване получи от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева Mohawk Industries Inc. Община Костинброд получи плакет за община с най-много инвестиции от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2015

30-Юни-2015

01-Юли-2014

30-Юни-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com