iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


70% от семействата у нас теглят кредит "бал"

70% от семействата у нас теглят кредит "бал" 05_1463200818

Българинът масово тегли кредит "Бал", като 70 процента от семействата у нас са със заеми за баловете, съобщиха експерти.

Фирмите за кредитите отчетоха ръст на тегленията на пари заради изпращането на зрелостници тази година. Оказва се, че повечето домакинства у нас са готови да похарчат около 2000 лв., за да задоволят прищевките на абитуриента. Завършващите младежи вече имат по-високи стандарти, избират скъпи облекла и бижута, а родителите им не могат да си позволят да спестят толкова големи суми пари и заради това прибягват до заеми.

Според председателя на Съюза на бащите Светослав Стефанов една от причините за взимането на кредити е сравнително лесното им отпускане от фирмите. И докато някои абитуриенти се суетят за бала и се надцакват със съучениците си кой ще бъде с по-скъп тоалет, други избраха да отидат на изпращането си с народни носии.

Учениците от Английската гимназия във Видин се премениха във фолклорни облекла за последния школски звънец. Идеята им е да покажат, че традициите на страната ни трябва да се спазват, а българите да бъдат по-големи патриоти. Учениците дори взимали дълги уроци по народни танци, за да могат да се хванат на хоро в двора на гимназията.

И тази година продължава благородната инициатива „На бал с тениска”, в която децата отиват на изпращането си с обикновена бяла фланелка вместо със скъп официален тоалет. Кампанията тази година се провежда в 22 училища в страната. Спестените пари се даряват за благотворителни каузи.

За поредна година в инициативата ще се включат зрелостниците от столичната Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“. Те ще дадат парите за малчугани, болни от спинално-мускулна атрофия, болестта убиец №1 на деца в света.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.