iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството прати Росица Янакиева да ни представлява в Съвета на Европа

Правителството утвърди кметовете на общините Перник и Аксаково - Росица Янакиева и Атанас Стоилов, за представители на България в Постоянния комитет на Конгреса на местните и регионални власти в Съвета на Европа. Министерският съвет днес определи и състава на българската национална делегация в Конгреса за мандата 2010-2011 г. Номинациите са одобрени от Управителния съвет на НСОРБ и са съгласувани с регионалните сдружения на общините.
 
В Камарата на местните власти страната ни ще бъде представена от делегатите Росица Янакиева, Георг Спартански - председател на ОбС на Община Плевен, Даниела Русева - председател на ОбС на Община Шумен, Арбен Мустафов - кмет на Сатовча, и Валентин Чиликов - кмет на Струмяни. Заместник-делегат е кметът на Елин Пелин Галя Георгиева.
 
Делегат от България в Камарата на регионите е Атанас Стоилов, а заместник-делегати са общинският съветник от Кула Галина Ганчева и кметовете на Кюстендил, Симитли, Антоново и Севлиево Петър Паунов, Апостол Апостолов, Танер Мехмед Али и Йордан Стойков.
 
Националните делегации се формират съгласно утвърдена за всяка страна-членка на Съвета на Европа процедура, отразяваща изискванията, формулирани в Хартата и Процедурните правила на КМРВСЕ.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.