iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учител-рокаджия гостува на "Автограф за Перник

Учител-рокаджия гостува на "Автограф за Перник

На 17 юни /четвъртък/ от 17.30 ч. в Малкия салон на Двореца на културата в рубриката „Автограф за Перник" ще гостува Дарин Бърнев - композитор, музикант и педагог, преподавател в ГПЧЕ „Симеон Радев"- Перник.
 
Ще бъде прожектиран кратък филмов очерк, посветен на Бърнев и организираната от него училищна вокално-инструментална група, създаден от Десислав Атанасов - ученик в гимназията. Вечерта ще бъде наситена с музикални изпълнения на Бърнев, на музика от Бърнев, ще чуем на живо и „Групата на Бърнев".
 
Дарин Бърнев е роден през 1956 г. в гр. Омуртаг. Завършил е Музикална академия в Пловдив, специалност „Музика". В нашия град се установява, след като се жени за Живка Бърнева - хоров диригент и преподавател по народно пеене. Дарин Бърнев активно участва в музикалния живот на нашия град. Дълги години е музиколог в бюро „Естрада" към Концертна дирекция - Перник. През 80 - те години ръководи рок група „Перун" в Перник, един от създателите е и на рок-групата „Перник". Двете групи имат в репертоара си музика, композирана от него.
 
Сега Дарин Бърнев е преподавател по музика в ГПЧЕ „Симеон Радев", където създава „Групата на Бърнев". Той работи с много жар и любов с подрастващите, като ги вдъхновява за творчески изяви и се радва на тяхната обич.
 
Той създава пръв стила джаз-фолк /уърлд мюзик/ и насочва към него творческия път на именития наш музикант Теодосий Спасов. Песни, композирани от него в изпълнение на дует „Ритон", са придобили широка популярност в България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.