iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Драгановеца развива нарко-мрежата си от затвора

Драгановеца развива нарко-мрежата си от затвора

Сериозни сътресения се очакват в Южна България, където от няколко месеца е стартирала трескава подялба на територии, пише БЛИЦ.
 
За място под слънцето там се борят хора на Къци Маймуната, който е сред верните приятели на Златко Баретата и на Демби. Доскоро Димитър Вучев контролираше предимно отделни квартали в София. От месец негови пратеници са забелязвани в Хасково и Димитровград, където преговарят с хора на Маймуната да преминат към Демби. Ако това стане, се очакват кървави отмъщения. За Къци Маймуната се знае, че не допуска чужди хора на териториите си от години. Той вече е влизал в схватка с Демби и има за какво да си отмъщава, след като преди време хора на Вучев убиха в София един от най-добрите приятели на Маймуната.
 
Освен Хасково и Димитровград в момента дилърите на Къци държат дрогата в Харманли, отчасти имат територии и в Стара Загора. Очакванията са Маймуната да надделее над Демби във войната за територии. За него се знае, че за разлика от Димитър Вучев, има свои хора както в полицията, така и в прокуратурата на Хасково.
 
Драгановеца продължава да властва от затвора. Също като Митьо Очите, и пернишкият наркобос Стоян Кръстев - Драгановеца успява да контролира пазарите си от затвора. Един от отявлените врагове на Димитър Желязков има стройно изградена мрежа от наркодилъри, които освен в хероин, са се специализирали и в търговията с амфетамини. Със синтетични наркотици Драгановеца се снабдява от лаборатория край Петрич. Освен в Перник, Стоян Кръстев се опитва да пробие и към Благоевград, но засега безуспешно.
 
Там доскорошен герой бе Стоян Гецев - Кравата, но след като бе вкаран в затвора за международен трафик на хероин, мястото му е заето от бивш студент на Югозападния университет. Любопитното в случая е, че студентът е завършил икономика и прилага стриктно наученото в ръководенето на бизнеса с дрога. Появата му сред играчите на наркопазара, разбира се, не е случайна. Той е спуснат с протекциите на братята Маргини още преди те да бъдат арестувани. Бившите босове на СИК са се опасявали, че могат да загубят територии от последните размествания на благоевградския наркопазар. Протежето на Маргините се справяло като истински отличник и успяло да реинвестира парите от дрогата в няколко строежа в Благоевград.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.