iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалистите на щурм към нов кметски мандат в Перник

 
Успешно завършване на управленския мандат в община Перник като предпоставка за втори мандат и спечелване на предстоящите избори през 2011г. са основните политически цели на общинската организация на БСП в Перник, начертани на Общинска отчетна конференция, състояла се в събота - 12.06.2010Г.
„За организационното и политическо укрепване на общинската организация- предпоставка за успех на изборите през 2011г."
 
Р Е Ш Е Н И Е
 
Общинската конференция на БСП- Перник на заседанието си на 12.06.2010г.
 
І. Констатира:
 
І.1. След изборите през 2009г. ПП ГЕРБ с подкрепата на крайно дясната ПП АТАКА води дясно и популистко управление.
 
Управление, което доведе до:- Рекорден спад на БВП;- Рекорден бюджетен дефицит;- Рекордно ниско ниво на чуждите инвестиции;- Рекордно ниско потребление;- Рязко повишаване на безработицата;- Предстоящо закриване на три от четирите многопрофилни болници в Пернишка област;- Рязко понижаване на бюджетното финансиране на общините;- Безхаберно харчене на повече от 4 четири милиарда от фискалния резерв.
 
Оправданието с „лошото наследство" на предишния кабинет вече не работи!
 
Ние не приемаме тежестите на кризата и некадърното управление да се поеме от пенсионерите и безработните; да бъде за сметка на ограниченията на общинските бюджети и свиване на разходите за социалните дейности, образованието и здравеопазването!
 
Заявяваме, че успехите в борбата с престъпността не могат да бъдат за сметка на демократичните права и свободи на гражданите!
 
Сега, в тази кризистна ситуация, за страната ни е необходимо не преследване на политическите опонети, а политика на съгласие, диалог и единение около националните интереси и ползотворното ни членство в Европейския съюз.
 
І.2. По изпълнение задачите на 47 конгрес констатира:
 
Общинският съвет на БСП е създал необходимата организация за конкретно изпълнение решенията на конгреса;
 
Започнал е процес на оптимизация на ОПО, както и създаване на нови ОПО;
 
Създаден е електронен регистър на ОПО. Налице е необходимата организация за издаване на новите електронни членски карти;
 
Част от ОПО работят успешно по приема на нови членове на БСП;
 
Действащ е новият електронен сайт на Общинския съвет на БСП с активното участие на членовете на Младежкото обединение;
 
Общинският съвет е разработил действаща система за подбор и обучение на резервните кадри;
 
Общинският съвет работи за създаване на широка коалиция за предстоящите избори през 2011г.
 
І.3. По изпълнение на предизборните ни обещания, за успешно завършване на мандата , конференцията констатира:
 
През периода ноември 2007- юни 2010г. в община Перник се реализираха добри управленски практики, довели до положителна промяна в условията на живот на жителите на общината.
 
Успешно се усвояват средствата от Европейските фондове чрез проектите, реализирани на територията на общината
 
Партньорството с бизнеса създаде условия за разгръщане на икономическия потенциал на Перник.
 
Подобрява се инфраструктурата.
 
Перник и другите населени места променят своя облик.
 
Политиката за развитие на общинското образование запази училищната мрежа. Факт е първият пернишки университет.
 
Полагат се грижи за съхраняване и обогатяване на културно- историческото наследство в общината.
 
Особени грижи се полагат за децата, младежите и възрастните хора.
 
Общинското ръководство подпомага развитето на традиционните спортове за Перник и за включване в тях на все повече младежи и деца.
 
ІІ. Конференцията приема:
 
- Доклада на Общинския съвет на БСП за изпълнение решенията на заседанието на 47 конгрес на БСП от 18.10.2009г., изнесен от др. Ненко Темелков.- Отчета за дейността на представителите на БСП в местната власт за успешно завършване на мандата, изнесен от др. Росица Янакиева- Отчета за дейността на групата общински съветници- социалисти, изнесен от др. Александър Алексиев- Отчета на Общинската контролна комисия, изнесен от др. Розина Тодорова.
 
ІІІ. Конференцията оценява:
 
Дава положителна оценка за дейността на Общинския съвет в изпълнение на решенията на 47 конгрес на заседанието му на 18.10.2009г.;
 
Дава положителна оценка за дейността от началото на мандата на кмета на общината, общинските съветници и другите представители на БСП в местната власт.
 
ІV. Конференцията определя като основни политически цели на общинската организация:
 
Успешно завършване на управленския мандат в община Перник като предпоставка за втори мандат.
 
Спечелване на предстоящите избори през 2011г.
 
За постигането на тези високоотговорни цели и задачи,
 
КОНФЕРЕНЦИЯТА РЕШИ:
 
За по- нататъшното организационно и политическо укрепване на общинската партийна организация:
 
Да продължи планомерното създаване и възстановяване на ОПО във всички населени места и квартали с избирателни секции.
 
Да се създадат поне три клуба за електронно участие в дейността на партията.
 
Общинският съвет да положи специални грижи за новоприетите социалисти и за тяхното обучение и възможността за тяхната политическа, обществена и професионална изява и реализация.
 
ОПО да изготвят списъци със симпатизанти с цел подготовката им за примене в БСП.
 
Да се ускори процесът за смяна на членските карти и изготвяне на единния общински регистър на партийните членовете и на ОПО.
 
Да се активизира работата на общинския дискусионен клуб и клубовете по интереси с цел повишаване на влиянието на БСП сред учителите , здравните работници и хората на наемния труд.Общинският съвет да разшири кадровия си потенциал чрез привличане на авторитетни професионални, политически и управленски кадри от средите на гражданското общество.
 
Общинският съвет да подобри дейността си по изучаване на общественото мнение и настроения, както и дейността си по своевременно информиране на членовете на партията за своите решения и действия.
 
Общинският съвет и Младежкото обединение да изградят интернет общност за работа в интернет сайта на БСП и интернет форумите.
 
Общинският съвет да разработи цялостна медийна стратегия за периода до изборите през 2011г.
 
Да се разработи нова коалиционна политика за максимално обединение на левите партии, екологичните партии и движения и патриотични партии за отстояване на демократичния и парламентарен характер на републиката, за възпиране на зараждащия се авторитаризъм.
 
Общинският съвет да установи по- тясно сътрудничество със синдикатите на територията на общината за запазване на работните места в структуроопределящите за общината отрасли- енергетика, въгледобив, стоманодобив.
 
Групата общински съветници да продължи срещите си с населението на територията на община Перник , като за участие бъдат канени най- широк кръг от обществеността и представители на съсловните и професионални организации.
 
Да се подобри взаимодействието в работата с кметовете на населените места, като се провеждат изнесени заседания на групата общински съветници за запознаване с проблемите и решаването им.
 
Да се утвърди практиката за провеждане на съвместни заседания, на групата съветници с ИБ на ОбС на БСП по проблеми, касаещи населението на общината и нуждаещи се от политическа санкция.
 
Общинският Съвет на БСП да приеме свой политически календар с програми и планове за политически и информационно- пропагандни акции и кампании, насочени към насищане на публичното пространство с идеи и събития, които представят визията на БСП по актуалните обществени проблеми.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.